fredag den 5. september 2014

5 ideer til den analoge time

Copyright: Jenny Downning
Den 10. september er der ikke noget net på skolen. Der er heller ikke nogen computere. Det giver unægtelig visse udfordringer for den undervisning, der efterhånden meget udpræget er tilrettelagt efter at man altid har en projekter, en computer og helst også lidt netforbindelse til rådighed. Men der er ikke noget at gøre. Undervisningen skal jo køre, så her kommer nogle forslag til øvelser, der kan køres ganske analogt og offline.

1) Spil et repetitionsspil bygget op omkring en spilleplade der ser nogenlunde sådan her ud (og tilpas spørgsmålene efter dit eget fag). Det kan være en ide at give eleverne spillepladen for som lektie, så de kan se hvilke spørgsmål de forventes at kunne svare på. Spillet spilles så i grupper, uden noter (for dem har eleverne alligevel sikkert ikke adgang til, nu hvor de ikke kan bruge computere), og svarer man forkert, er det HELT tilbage til start. På den måde sikrer man at man kommer igennem alle spørgsmålene mere end een gang også. Du kan jo lave en lille præmie til vinderen af hver gruppe i form af et gavekort på en uges udsættelse af en skriftlig aflevering.

2) Udfyld off-line analoge Facebook-profiler for karaktererne i en tekst/historiske personer/politikere i en bestemt forligssituation eller hvad man nu kan finde på, og lad disse danne grundlag for en analyse. Herefter udstilles profilerne, mens eleverne skiftes til at præsentere deres profiler og tankerne bag disse for hinanden. Du kan finde skabelonerne til sådanne profiler i nederst dette blogindlæg. Man kan herfra downloade dem og redigere. Ønsker man en dansk version af skabelonen, kan man kontakte EP.

3) Lad dig inspirere af Sidsels indlæg om læsning i studiemoduler, og brug timen på at læse løs. Lås klasselokalet med alle elevernes mobiltelefoner inde, sørg for at have kopieret teksten til eleverne og lad dem læse, læse, læse.

4) Tag en walk-’n-talk omkring søen med eleverne, mens de diskuterer bestemte arbejdsspørgsmål. Når de kommer hjem, bruger de 10 minutter i tavshed - og ganske individuelt - på at skrive referat af deres diskussion. Slut af med at høre et par referater, som så kommenteres af resten af klassen: Hvad manglede? Hvad havde eleven med som resten af klassen måske ikke havde?

5) Hold det lærerforedrag du ellers kan være bekymret for at holde fordi du mener computerne vil forstyrre det. Du kan læse Thorkils bud på hvordan lærerforedrag kan kombineres med opsamlingen efterfølgende her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar