torsdag den 26. september 2013

Link og Apps til litteratur og sprog

Underviser du i sprog/litteratur, og har du en tablet du ikke ved hvordan du skal bruge fagligt, så kan du på Litteratursiden finde denne liste med 10 interessante Apps, der gør litteraturen interaktiv.

Og mangler du inspiration til din undervisning i AP, er jeg sikker på du vil kunne finde masser af inspiration på www.sproget.dk som byder på masser af interessante artikler om sprog, på små quizzer inden for bl.a. grammatik og kommatering, og sjove videoer med Thomas Skov, der prøver at lære alle verdens sprog ved at lære alt om dansk grammatik.

torsdag den 5. september 2013

Informationssøgning til SRP og andre opgaver

Nu skal vi jo snart i gang med SRP, og selvom vi har forberedt vores elever godt, kunne det alligevel godt være at nogen stadig synes det der med informationssøgning og litteraturlister kan være svært. Hvis det er tilfældet, så er der rigtig fin hjælp at hente.

IT i Gymnasiet som er Herning Gymnasiums blog, kan man se denne rigtig fine video, som viser hvordan man søger information på Infomedia. Eleverne kan have rigtig stor gavn at se denne video, så del endelig linket med dem.


Med hensyn til litteraturlisten kan eleverne få hjælp til at generere en sådan på LitteraturlisteAutomaten, som er lavet af www.skrivopgave.dk

onsdag den 4. september 2013

En smart lommeregner-app

For nylig viste en bekendt mig app'en MyScript Calculator fra firmaet VisionObjects. I denne interaktive lommeregner kan man skrive sine beregninger med håndskrifte som app'en så konverterer til tekst. Og den er ret imponerende. MyScript Calculator klarer snildt potenser, brøkstreger og funktioner som fx sin, cos og log.

Se hvor smart den er lige her:

Velkommen til MfGviden

Velkommen til Midtfyns Gymnasiums videndelingblog, MfGviden. Her vil undervisere fra Midtfyns Gymnasiums dele erfaringer fra og ideer til undervisningen. Udgangspunktet er IT og undervisning, men her er bestemt også plads til andre pædagogiske pointer.

Vi garanterer en masser af inspiration til dagligdagen.


Blogforfatterne er undervisere på Midtfyns Gymnasium, men brænder andre læsere inde med tanker eller ideer i forbindelse med et indlæg, så tøv ikke med at skrive os en kommentar.